ua en ru

Україна сподівається що підписання УА та створення ЗВТ між Україною та ЄС відбудеться в листопаді, - Янукович

Підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом має відбутися під час саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді 2013 р. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом, міністром закордонних справ Нідерландів Франсом Тіммермансом та міністром європейських справ Данії Ніколаєм Вамменом.

"Переконаний у тому, що наші зусилля приведуть до успіху. Ми сподіваємося, що в листопаді у Вільнюсі буде підписана угода про асоціацію та створення зони вільної торгівлі", - підкреслив Янукович.

Він зазначив, що Україна цінує допомогу своїх європейських партнерів у питаннях інтеграції до ЄС.

"Ми надзвичайно високо цінуємо допомогу наших друзів - друзів України в питаннях європейської інтеграції. Мені приємно відзначити, що ваш сьогоднішній візит є підтвердженням того, що ми цю справу робимо спільно", - додав Янукович.

У свою чергу, міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський позитивно оцінив хід реформ, ініційованих Президентом України.

"Це дуже добре для відносин між Україною та Європейським союзом, але, на нашу думку, це особливо важливо для України", - наголосив Сікорський.

За словами Сікорського, він і його колеги мають намір допомогти у досягненні спільного успіху Україні та ЄС.

"У нас є можливість досягнути історичного успіху для вашої країни", - зазначив він.

Міністр закордонних справ Польщі також подякував Президенту України за нещодавнє ухвалення рішення у сфері правосуддя, зокрема про помилування.

Читайте також: Фюле: Україна потребує як більшості, що готова до діалогу та і відповідальної опозиції