ua en ru

Україна має шанс стати членом НАТО, - Расмуссен

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявляє, що Україна має шанс стати членом НАТО.

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявляє, що Україна має шанс стати членом НАТО. Про це Расмуссен заявив на прес-конференції в Брюсселі.

"Ми повністю поважаємо рішення України, оскільки поважаємо українську політику безпеки. Існує фундаментальний принцип, що кожна нація має право самостійно вирішувати питання політики безпеки та обирати союзників. Я не збираюся втручатися в політичні дискусії всередині України. Але хочу нагадати, що на саміті НАТО в Бухаресті 2008 р. Україна виявила бажання стати членом НАТО в майбутньому. За умови, звичайно, що Україна досягне відповідних критеріїв для вступу", - заявив Расмуссен.

"Ось Україна вирішила скасувати рішення про так званий позаблоковий статус. Ми поважаємо це. Ми з повагою поставимося до рішення українського парламенту про зміну своєї стратегії в політиці безпеки", - додав генсек НАТО.

При цьому він зазначив, що на сьогоднішній зустрічі Україна-НАТО це питання не обговорювалося.

Нагадаємо, 29 серпня 2014 р. прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України подасть у Верховну Раду законопроект, що передбачає скасування позаблокового статусу України та її вступ до НАТО.