ua en ru

Україна хоче продовжити співпрацю з Японією за схемою зелених інвестицій, - Азаров

Україна зацікавлена у продовженні співпраці з Японіею за схемою зелених інвестицій. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Японії в Україні Тоічі Саката, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Україна всі передплати завершила відповідно до договору, і ми розраховуємо на розуміння і будемо вдячні уряду Японії за можливість і готовність продовжити співпрацю шляхом внесення змін у базовий договір", - сказав Азаров.

Він нагадав, що чотири роки тому Україна та Японія підписали договір з продажу одиниць (частин) установленої кількості, і стали одними з перших держав у світі, які розпочали співпрацю у цій сфері.

Микола Азаров також запевнив японську сторону у виконанні Україною спільного плану дій щодо реалізації проектів зелених інвестицій, який підписано сторонами 21 березня 2013 р.

Він повідомив, що на сьогодні в Україні реалізується 392 проекти з енергозбереження в закладах соціальної сфери і 6 великомасштабних проектів.

За словами Азарова, ці проекти мають велике соціальне значення для українців, оскільки відбувається реальна економія енергоресурсів, які необхідні для обігріву закладів охорони здоров'я та освіти, що особливо важливо в умовах дорогого імпортного газу.

У свою чергу посол Саката відзначив, що за результатами цієї співпраці пильно стежить не тільки Уряд Японії, а також і представники бізнес-кіл Японії:

"У цьому зв'язку можна стверджувати, що успішна реалізація проектів зелених інвестицій буде великим стимулом для подальшого розвитку обопільних взаємовідносин як в галузі економіки, так і в галузі зовнішньої торгівлі", - заявив він.

Читайте також: Японія вклала у термінал "D" аеропорту "Бориспіль" 227 млн дол., - посол