ua en ru

Україна має підписати угоду про асоціацію з ЄС не пізніше 27 червня, - Порошенко

Україна має підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом не пізніше 27 червня.

Україна має підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом не пізніше 27 червня. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час своєї зустрічі з главами іноземних делегацій та акредитованим в Україні дипломатичним корпусом 7 червня в Національному заповіднику "Софія Київська", йдеться у повідомленні прес-служби Президента України.

Порошенко запевнив, що готовий підписати угоду про асоціацію з ЄС, як тільки Брюссель ухвалить відповідне рішення.
"Ми маємо це зробити не пізніше 27 червня цього року", - наголосив він.

Порошенко висловив щиру подяку керівництву та представникам США та Європейського Союзу, які підтримали Україну у її прагненні свободи, справедливості та європейських цінностей.

За словами Порошенка, Україна буде стверджуватися як європейська держава.

"Для мене є ще одна європейська цінність - це солідарність. Україна як повітря потребує солідарності і ми дякуємо Вам за ту підтримку, яку світ надав українцям у боротьбі за незалежність. Асоціація з ЄС, глибока та всеосяжна зона вільної торгівлі Україна-ЄС, безвізовий режим з Європейським Союзом - це мій мандат від виборців. Повноцінна економічна інтеграція та політична асоціація з ЄС - це вже не мрії, а порядок денний на найближчі роки", - зазначив він.

Порошенко зазначив, що модернізація на основі європейських стандартів стане ключем до успіху України, який дозволить вирішити багато питань.