ua en ru

Турчинов ввів в дію рішення РНБО щодо зміцнення національної безпеки України у воєнній сфері

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про заходи щодо зміцнення національної безпеки України у воєнній сфері.

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про заходи щодо зміцнення національної безпеки України у воєнній сфері. Про це йдеться в указі Президента України № 453/2014 від 5 травня 2014 р.

Зокрема РНБО запропонувала виконуючому обов'язки Президента України, голові Верховної Ради України прийняти в установленому порядку рішення про часткову мобілізацію.

Також РНБО доручила Службі безпеки України вжити додаткових заходів щодо унеможливлення витоку інформації стосовно підготовки та виконання покладених на Збройні сили України, інші військові формування та правоохоронні органи України завдань.

Кабінету міністрів України доручено опрацювати у тижневий строк питання щодо збільшення рівня пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та за результатами опрацювання внести в установленому порядку відповідні пропозиції, та забезпечити уніфікацію грошового забезпечення військовослужбовців та громадян України, які проходять службу у військовому резерві Збройних сил України, інших військових формувань України і залучаються для виконання завдань, покладених на Збройні сили України, інші військові формування України у мирний час.

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим указом, покладений на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.