ua en ru

Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України

В.о. Президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов (на фото) підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України. Текст відповідного указу від 14 квітня 2014 р. №405/2014 оприлюднений на сайті в.о. глави держави.

"Відповідно до статей 107 та 112 Конституції України постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 р. "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України" (додається, таємно)", - йдеться в указі.

Контроль за виконанням рішення цього рішення покладається на секретаря РНБО України Андрія Парубія.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 13 квітня 2014 р. Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) вирішила почати антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

Зазначимо, раніше в понеділок Турчинов провів телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, у якій зазначив, що Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на сході України.