ua en ru

Турчинов призначив Пушнякова командувачем Сухопутними військами ЗС України

В.о. Президента України Олександр Турчинов призначив Анатолія Пушнякова командувачем Сухопутних військ Збройних сил України.

В.о. Президента України Олександр Турчинов призначив Анатолія Пушнякова (на фото) командувачем Сухопутних військ Збройних сил України. Про це йдеться в указі глави держави № 457/2014.

"Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 та статті 112 Конституції України постановляю. Призначити генерал-лейтенанта Пушнякова Анатолія Савватійовича командувачем Сухопутних військ Збройних сил України", - йдеться в документі.

Зазначимо, що ця посада була вакантна з 17 січня, коли Президент Віктор Янукович звільнив генерал-полковника Геннадія Воробйова.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій заявив, що російські диверсанти до 9 травня планують провокації у семи регіонах, включаючи Київ.

"Плануються провокації російськими диверсантами на 8-9 травня. Україна робить все можливе, щоб їх не допустити. Провокації плануються не тільки на сході України, але і в Києві. Мова йде про продовження проведення Росією спецоперації під кодовою назвою "Російська весна", яка включає шість областей: Донецьк, Луганськ, Херсон, Миколаїв, Запоріжжя, Одеса. Весь цей пояс, який Путін чомусь назвав південно-сходом, він вважає, що ця територія повинна мати особливий статус, на цих територіях ми очікуємо провокацій і не тільки на 9 травня, але і до 9 травня", - розповів він.