ua en ru

Турчинов достроково закрив засідання Ради через безлади під стінами парламенту

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов достроково закрив чергове засідання парламенту через безлади, що виникли під стінами Верховної Ради.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов (на фото) достроково закрив чергове засідання парламенту через безлади, що виникли під стінами Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я бачу, що у нас фактично пуста сесійна зала. У зв'язку з тим, що під стінами Ради почалися провокації та спроби штурму... Ті, хто це робить, хотіли свідомо зірвати сьогоднішнє засідання, вони хотіли, щоб важливі економічні питання, питання, пов'язані з правоохоронною діяльністю, не були прийняті", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що сьогодні депутати "змогли прийняти стратегічно важливий для країни пакет законів, пов'язаних з боротьбою із корупцією". "Це колосальний плюс", - заявив спікер, додавши, що якби не було провокацій під стінами Верховної Ради, депутати змогли б прийняти й інші закони.

"У зв'язку з тим, що зараз у Раді присутні значно менші ніж 226 нардепів і жодне питання ми не можемо розглянути, я закриваю сесійне засідання", - сказав спікер.

Він повідомив, що проведе консультації з головами груп та фракцій щодо можливого проведення позачергового засідання Ради, коли можна буде прийняти рішення та проголосувати.

Нагадаємо, сьогодні близько 12:30 під стінами Ради пікетники влаштували бійку з правоохоронцями і розбили вікно в будинку.

Крім того, протестуючі кидають димові шашки, чутна стрілянина. В будівлі Ради охоронці попросили журналістів відійти від вікон: "Відійдіть від вікон, ви що, стріляють".

Це сталося після того, як народні депутати відмовились включати в порядок денний роботи Верховної Ради України законопроект № 2111а "Про визнання Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії воюючою стороною у Другій світовій війні за свободу і незалежність України".