ua en ru

ЦВК готова призначити вибори в округах Домбровського та Балоги

Центральна виборча комісія України готова призначити вибори в округах №11 и №72? про яким були обрані депутати Олександр Домбровський та Павло Балога. Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, повідомляє "5 канал".

Домбровського та Балоги яких, нагадаємо, позбавили мандатів через суд тільки після спеціальної постанови Верховної Ради.

За його словами, Центрвиборчком чекатиме від парламенту належного законодавчого врегулювання цього питання. Магера каже, що Верховна Рада в праві об'єднати в одній постанові призначення виборів в усіх проблемних округах, або оголосити волевиявлення в кожному окрузі окремим документом.

Читайте також: Павло Балога має намір брати участь у повторних виборах від опозиції

Він додав, що головне не дата виборів, а пошук компромісів, після яких результати голосування будуть легітимними.

"Якщо Верховна Рада прийме відповідний закон ЦВК тоді зможе своєю постановою призначити відповідні повторні вибори. І дуже хотілося б щоб такий законопроект мав підтримку практично всієї зали, тому що питання визнання має дуже велике значення. Важливо щоб правила були прийняті однозначно для всіх - і для влади і для опозиції та потім сприйняті суспільством", - заявив Магера.