ua en ru

Тимошенко просить опозицію якнайшвидше прийняти законопроект Лабунської щодо лікування за кордоном

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко просить народних депутатів від опозиції якнайшвидше прийняти законопроект позафракційного депутата Анжеліки Лабунської щодо лікування за кордоном. Про це вона заявила у своєму відкритому листі.

"Я прошу депутатів парламентської опозиції без будь-яких покращень та поправок, без будь-яких дискусій і сперечань невідкладно втілити пропозицію місії Кокса та Квасьнєвського та негайно в цілому проголосувати у Верховній Раді за законопроект Лабунської", - каже Тимошенко.

Вона також просить відкликати законопроект опозиції, який передбачає її повну реабілітацію та звільнення.

"Так, законопроект опозиції про повне припинення вибіркового правосуддя є найкращим і таким, що повністю вирішує виконання критерію ЄС, але зараз нам всім потрібно діяти заради європейського майбутнього самим швидким та реалістичним шляхом, незважаючи на інтереси та амбіції", - зазначила Тимошенко.

Нагадаємо, що законопроект, внесений позафракційним депутатом Анжелікою Лабунською (№ 3461), передбачає, що якщо протягом 365 днів лікування ув'язненого не дало результату, за рішенням судді така особа може бути направлена на лікування за кордон.

Також даний законопроект передбачає, що у разі прийняття судом позитивного рішення про направлення ув'язненого на лікування за кордон, суд зобов'язаний прийняти рішення про звільнення такого в'язня від відбуття покарання в зв'язку з хворобою.