ua en ru

Суд заборонив діяльність в Україні партії Аксьонова "Руська єдність"

Окружний адміністративний суд Києва заборонив діяльність всеукраїнської партії "Русское единство"

Окружний адміністративний суд Києва заборонив діяльність в Україні всеукраїнської партії "Руська єдність" ("Русское единство"). Відповідне рішення було прийнято на засіданні суду в середу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Окружний адміністративний суд міста Києва постановив позов Міністерства юстиції задовольнити повністю: припинити діяльність політичної партії "Руська єдність", зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 28.10.2008", - зачитав текст рішення суддя Костянтин Кобилянський.

"Міністерство юстиції надало в судовому засіданні цілу серію доказів. Це були публікації з різних сайтів, у тому числі й з офіційного сайту цієї партії. А також кілька відеосюжетів. Основний з них - це сюжет, на якому видно, яким чином був підписаний міжнародний договір з порушенням усіх міжнародних норм про так зване входження АР Крим до складу РФ. Сам факт підписання цього незаконного та антиконституційного документа з боку Аксьонова вже підтверджує, що він здійснював антидержавну політику, спрямовану на порушення територіальної цілісності та незалежності держави", - заявила заступник міністра юстиції - керівник апарату Ганна Онищенко.

Додамо, що "Руська єдність" оскаржуватиме рішення Окружного адміністративного суду м. Києва про заборону діяльності в апеляційній інстанції, повідомила представник партії Наталія Лебедєва.

Нагадаємо, лідером партії "Руська єдність" є самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов.