ua en ru

Суд Тбілісі ухвалив рішення заарештувати екс-Президента Грузії Саакашвілі

Тбіліський міський суд заочно заарештував колишнього Президента Грузії Михайла Саакашвілі на період слідства, задовольнивши таким чином клопотання прокуратури.

Тбіліський міський суд заочно заарештував колишнього Президента Грузії Михайла Саакашвілі на період слідства, задовольнивши таким чином клопотання прокуратури, повідомляє агентство "Новости-Грузия".

Попереднє ув'язнення як запобіжний захід заочно було обрано ще для двох фігурантів справи, які перебувають за межами країни - екс-глави Мін'юсту Зураба Адеішвілі і колишнього міністра оборони Грузії Давидом Кезерашвілі.

Адвокат екс-президента Отар Кахідзе пообіцяв оскаржити арешт Саакашвілі. "Ми обов'язково оскаржимо це несправедливе рішення суду у всіх правових інстанціях. Ми обов'язково подамо позов до Апеляційного суду після того, як отримаємо задокументований рішення Тбіліського суду", - заявив він агентству.

Нагадаємо, 28 липня прокуратура Грузії порушила стосовно Саакашвілі кримінальну справу про розгін демонстрації опозиції 7 листопада 2007 року, розгром телекомпанії "Імеді" і "заволодіння майном", що належить Аркадія (Бадрі) Патаркацишвілі. Крім екс-президента, Адеішвілі і Кезерашвілі, фігурантами справи є екс-глава МВС Грузії Вано Мерабішвілі і колишній мер Тбілісі Гігі Угулава.

Як повідомляється, їм інкримінується перевищення службових повноважень з приниженням особистого гідності потерпілого (ч.3 ст.333 КК Грузії).