ua en ru

Суд переніс розгляд апеляцій сімох затриманих після сутичок під Кабміном та АП

Апеляційний суд Києва сьогодні, 10 грудня 2013 р., переніс розгляд скарг сімох затриманих після сутичок під Кабміном та Адміністрацією Президента активістів. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Зокрема, на 13 грудня перенесено розгляд скарги одного із затриманих за організацію сутичок під Адміністрацією Президента 1 грудня, журналіста Валерія Гарагуца.

Суд пояснив, що переносить засідання через відсутність заарештованого і відсутність конференц-зв'язку з ним. Адвокат наполягала на тому, що її підзахисний просив забезпечити відео-конференцію.

Крім того, Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарг затриманих 24 листопада після сутичок під Кабміном Романа Біленького і Олега Матяша відповідно на 13 і 12 грудня. Засідання в справі Матяша перенесли, тому що не з'явився прокурор, а Біленького - тому що його не доставили на судове засідання із СІЗО.

Водночас, у прес-службі ВО "Батьківщина" повідомили, що суд також вже призначив наступні слухання у справах ще чотирьох активістів.

Так, 11 грудня о 14:00 суд заслухає справу Михайла Лазаревського, о 14:30 - Геннадія Черевка, о 15:00 - Сергія Нужненка, 12 грудня на 11:40 призначено слухання справи Олександра Остащенка, які звинувачуються в організації безладів біля Адміністрації Президента України у Києві 1 грудня 2013 р.

При цьому зазначається, що усі слухання відбуватимуться в Апеляційному суді міста Києва (пл. Солом'янська, 2).

Нагадаємо, раніше суд заарештував усіх їх на 60 діб.