ua en ru

Суд зобов'язав МВС надати документи по перебуванню "Беркута" на Майдані в ніч на 30 листопада

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Міністерство внутрішніх справ України (МВС) надати документи по перебуванню "Беркута" на Майдані Незалежності в Києві в ніч на 30 листопада 2013 р. Про це на брифінгу в прес-центрі Штабу національного опору повідомив позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко, передає його прес-служба.

Крім того, за словами Дерев'янко, суд зобов'язав главу МВС Віталія Захарченка надати документи, на підставі яких спецпідрозділ "Беркут" і внутрішні війська були направлені і знаходилися в Києві 1 грудня біля Адміністрації Президента і 11грудня на Майдані Незалежності. А також: рапорти всіх працівників МВС, котрі були учасниками цих подій; матеріали перевірок, проведених за фактами застосування працівниками МВС заходи фізичного впливу до учасників мирних зібрань та документи про притягнення до відповідальності працівників МВС; інформацію про надходження заяв від громадян про заподіяння їм тілесних ушкоджень працівниками МВС і документи про результати розгляду та перевірки.

Нардеп повідомив, що на попередньому судовому засіданні було визнано загальновідомим факт заподіяння шкоди здоров'ю громадян і наявність великої кількості потерпілих.