ua en ru

Країни G20 поки не домовилися щодо участі Путіна в листопадовому саміті

Країни G20 поки не домовилися щодо участі Президента Росії Володимира Путіна в саміті, який пройде в листопаді в Брісбені (Австралія).

Країни G20 поки не домовилися щодо участі Президента Росії Володимира Путіна в саміті, який пройде в листопаді в Брісбені (Австралія). Про це в ефірі телеканалу ABC повідомила міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп.

"Потрібно, щоб усередині G20 був консенсус (з приводу участі Путіна в саміті), а зараз такого консенсусу немає", - зазначила Бішоп.

У той же час міністр зазначила, що Австралія приймає G20 і не має права відкликати запрошення, які вже були відправлені.

"Країни сповнені рішучості гарантувати, що G20 залишається головним економічним форумом для глобальних проблем, і є точка зору, що Президент Путін повинен з'явитися і зустріти міжнародне засудження його поведінки стосовно України", - додала Бішоп.

На початку вересня 2014 р. Австралія намагалася використати саміт НАТО в Уельсі, щоб заручитися підтримкою країн G20 для блокування участі Путіна в саміті "Двадцятки".

Передбачалося, що Бішоп обговорить це питання з держсекретарем США Джоном Керрі, а також главою Пентагону Чаком Хэйгелом. Раніше вони також підтримали ідею не запрошувати Путіна на саміт у разі, якщо він не змінить свою позицію щодо ситуації в Україні.

Глава Мінфіну Австралії Джо Хокі напередодні підтвердив, що Путін був запрошений на листопадовий саміт у Брісбені, Австралія як приймаюча сторона "не має кого б то не було виключати".