ua en ru

США завершують роботу над новими санкціями проти Росії

Сполучені Штати роблять "останні штрихи" у розробці нових санкцій, які можуть бути введені відносно оборонного, енергетичного і фінансового секторів Росії.

Сполучені Штати роблять "останні штрихи" у розробці нових санкцій, які можуть бути введені відносно оборонного, енергетичного і фінансового секторів Росії. Про це заявив у вівторок Держдепартамент США, повідомляє Reuters.

"США завершують розробку заходів з поглиблення і розширення наших санкцій по всім трьом російським галузях - фінансовому, енергетичному і оборонного", - сказала прес-секретар Державного департаменту Марі Харф у вівторок на брифінгу. За її словами, рішення буде прийнято, грунтуючись на тому, що "буде відбуватися в найближчі кілька днів".

Офіційний представник американського Ради національної безпеки (РНБ) заявила у вівторок, що США і ЄС повинні ввести нові санкції проти Росії у світлі подій в Україні. Вашингтон, як і раніше звинувачує Росію в "агресивної військової діяльності, яку вона веде в Україні".

8 вересня країни-члени Євросоюзу остаточно погодили розширення секторальних санкцій проти Росії. Їх публікація очікується в найближчі дні. У заяві голови Європейської ради Хермана ван Ромпея зазначається, що це відбудеться в найближчі кілька днів. "Це дасть час для оцінки виконання угоди про припинення вогню і мирного плану. В залежності від розвитку ситуації ЄС готовий переглянути узгоджені санкції повністю або частково", - йдеться в заяві голови Європейської ради Хермана ван Ромпея.

Як раніше повідомляли The Financial Times і The Wall Street Journal, які ознайомилися з проектом санкцій щодо Росії, заходи ЄС торкнуться оборонних підприємств ("Оборонпром", Об'єднана авіабудівна корпорація, Уралвагонзавод і концерн "Калашников"), енергетичного сектору ("Газпром нафта", "Транснефть" і "Роснефть"), а також фінансового сектора (Ощадбанк, ВТБ і ряд інших російських держбанків).