ua en ru

США виділять 2,5 млн дол. на повернення в Україну вивезених активів

США виділять 2,5 млн дол. на повернення в Україну вивезених активів

США виділять 2,5 млн дол. на повернення в Україну вивезених активів. Про це заявив генеральний прокурор США Ерік Холдер під час зустрічі з в. о. генпрокурора Олегом Махницким і міністром юстиції Павлом Петренко на Українському Форумі з питань повернення активів в Лондоні, передає прес-служба ГПУ.

За словами Холдера, у Вашингтоні підтримують активізацію боротьби з корупцією в Україні. З цією метою буде виділено 2,5 млн дол. тільки на технічну допомогу для повернення активів, викрадених колишніми високопоставленими чиновниками.

У свою чергу, Махніцький розповів, що ГПУ найближчим часом створить спеціальний слідчий підрозділ для боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади, одночасно з тим, як Міністерство юстиції створить окремий департамент для повернення викрадених коштів.

На завершення зустрічі Холдер запросив Махніцького і Петренко відвідати Вашингтон з робочим візитом для активізації співробітництва у сфері боротьби з корупцією.

Відзначимо, що в роботі Українського форуму з питань повернення активів приймають участь представники 35 юрисдикцій світу, які готові співпрацювати з Україною у вирішенні питання про повернення викрадених коштів. Росія офіційно участі у форумі не приймає.