ua en ru

США розглядають можливість надання Україні оборонного озброєння

Сполучені Штати Америки розглядають можливість надання Україні оборонного озброєння. Про це державний секретар США Джон Керрі заявив на спільній з прем'єром України Арсенієм Яценюком прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Так на запитання журналіста, чи збирається США надати Україні оборонне озброєння, Керрі відповів: "Ви знаєте, це дуже добре відомий факт, який циркулює в ЗМІ. Президент (Президент США Барак Обама - ред.) розглядає всі варіанти. І принцип дуже простий: насильство посилюється, мінські домовленості не виконуються, а загроза, яка посилюється внаслідок цього насильства, визнана усіма як неприпустима. Саме тому Президент переглядає всі можливості. Одна з можливостей - надання такої допомоги. Ці дискусії зараз відбуваються", - сказав Керрі.

Він зазначив, що Обама ухвалить рішення щодо цього питання "найближчим часом, але не до того, як Президент зможе почути мої коментарі після мого повернення і після спілкування зі своїми європейськими колегами і мюнхенської конференції, і повернення Меркель (з Москви, - ред.)", - заявив держсекретар США.

Нагадаємо, майбутній глава Пентагону підтримав відправку летального зброї в Україну.

Також вчора американські сенатори закликали Обаму і НАТО розширити військову допомогу Україні.