ua en ru

США відклали на невизначений термін спільні військові навчання з Україною

США відклали на невизначений термін спільні військові навчання (Exercise Rapid Trident 14) з Україною, заплановані на липень 2014 року

США відклали на невизначений термін спільні військові навчання (Exercise Rapid Trident 14) з Україною, заплановані на липень 2014 р. Про це повідомили у прес-службі Європейського командування Збройних сил США, передає The Army Times.

У військових навчаннях, які повинні були пройти поруч зі Львовом в липні 2014 р., планувалося участь понад 200 вояків армії США. В ході навчань представники збройних сил України, США, Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Канади, Грузії, Німеччини, Молдови, Польщі, Румунії та Великобританії повинні були разом здійснити заходи, спрямовані на відпрацювання взаємодії в миротворчих операціях.

"Навчання Rapid Trident 14, які спочатку планувалося провести в липні в Україні, будуть перенесені. Точні дати та учасники будуть визначені по мірі подальшого їх планування", - повідомили в прес-службі.

Причиною перенесення навчань капітан ВМС США Грег Хікс назвав конфлікт між Росією та Україною.

Нагадаємо, на тлі загострення ситуації в Україні НАТО провела вже низку військових навчань у Східній Європі. У травні 2014 р. пройшли військові навчання Platinum Eagle і Platinum Lynx в Румунії, у квітні 2014 р. невеликі військові контингенти були розміщені в Польщі, Латвії, Литві та Естонії. У червні війська НАТО планують провести навчання Agile Spirit в Грузії.

Офіційно в НАТО заявляють, що подібні навчання проводяться з метою підвищення регіональної стабільності і безпеки, зміцнення партнерських можливостей, взаємної довіри і вдосконалення взаємодії .