ua en ru

США мають намір частково розсекретити деталі електронного стеження

США мають намір частково розсекретити деталі електронного стеження. Громадськість отримає частковий доступ до документів про роботу Суду по нагляду за зовнішньою розвідкою (FISC), передає Reuters.

Причиною розсекречення став скандал з колишнім співробітником Агентства національної безпеки (АНБ) Едвардом Сноуденом, який в кінці червня 2013 р. оприлюднив подробиці американської програми по кібершпіонажу.

"Я думаю, що це правильний крок. Думаю, що це допоможе нам пояснити, що і як ми робимо. Чим більше ми зможемо розповісти американському народу - тим краще. Ми завжди повинні врівноважувати безпеку держави та відкритість та підзвітність. Думаю, що ми робимо правильні кроки", - сказав директор Національної розвідки генерал Кіт Александер.

Як повідомлялося, британська газета Guardian і американська Washington Post в кінці липня опублікували деталі про розвідувальної діяльності американських спецслужб в інтернеті і в сфері мобільного зв'язку. Джерелом публікацій став колишній співробітник АНБ Сноуден, який спочатку переховувався у Гонконзі, а потім у Москві, в транзитній зоні аеропорту Шереметьєво.