ua en ru

США будуть збільшувати тиск на Росію, одночасно надаючи допомогу українській економіці, - Обама

США будуть збільшувати тиск на Росію, одночасно надаючи допомогу українській економіці, - Обама

США будуть збільшувати тиск на Росію, при цьому також надаючи допомогу економіці України. Про це заявив Президент США Барак Обама в інтерв'ю телеканалу CNN.

"Ми будемо продовжувати йти цими двома шляхами: збільшувати тиск на Росію, в той же час, допомагаючи Україні, передаючи повідомлення пану Путіну, що дипломатичне вирішення конфлікту все ще можливе", - заявив Обама.

"Одна з найважливіших речей, яку ми можемо зробити - це продовжувати надавати допомогу українській економіці", - також додав він.

Крім того, Обама повідомив, що ведення війни США з Росією не може бути правильним рішенням, тому вони розглядають в першу чергу дипломатичні способи вирішення конфлікту в Україні.

Також Президент США сказав, що у нього немає сумнівів в тому, що на Донбасі бойовикам сприяють російські війська і поставляється російська військова техніка.

Обама також прокоментував, що на його думку, захоплення Росією Криму не є якимось позитивним надбанням, а тільки йде в збиток російській економіці. Обама підкреслив, що в сучасних умовах земля вже не має такого значення для держави, але важливі знання, вміння, здатність експортувати товари і щось створювати.

Нагадаємо, 28 січня США підтвердили свою готовність посилити санкції проти Росії.

В той же день Обама і Меркель домовилися про необхідність залучення Росії до відповідальності за ескалацію подій на Донбасі.