ua en ru

Спільне будівництво Ан-70 і Ан-124 є важливим питанням співробітництва з Росією, - Янукович

Президент України Віктор Янукович підкреслює важливість активізації співробітництва України і Росії, зокрема у високотехнологічних сферах. Про це Янукович заявив під час зустрічі з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба глави української держави.

За словами Віктора Януковича, необхідно посилити та активізувати співпрацю, передусім у питаннях атомної енергетики, зокрема в будівництві 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС: "Нам потрібно буде прийняти спільне рішення, щоб прискорити будівництво двох атомних енергоблоків", - сказав Янукович.

Також Янукович додав, що важливими у двосторонньому співробітництві є питання літакобудування, а саме активізація спільних проектів будівництва літаків Ан-70 і Ан-124.

Крім того, Президент України підкреслив, що українська сторона готова до проведення Третього міжрегіонального економічного форуму в Нижньому Новгороді. "З нашого боку форум на 90% готовий, залишилися деякі штрихи", - сказав Янукович.

У свою чергу, Президент Росії Володимир Путін зазначив, що Україна і Росія підтримують відносини на всіх рівнях: "У нас є хороші проекти в різних галузях, в тому числі високотехнологічних, це і космос, і авіабудування. Ми розвиваємо контакти в сфері енергетики, в тому числі атомної".

"Я радий можливості Вас бачити і обмінятися думками про те, що стримує нашу співпрацю і що потрібно робити для того, щоб воно розвиватися швидшими темпами", - сказав Путін.

Читайте також: Янукович: Україна і РФ сьогодні повинні підвести підсумок "газових переговорів".