ua en ru

Силам АТО поставлять комплекси для нейтралізації російських безпілотників, - Турчинов

Силам антитерористичних операцій (АТО) поставлять комплекси для нейтралізації російських безпілотників.

Силам антитерористичних операцій (АТО) поставлять комплекси для нейтралізації російських безпілотників. Про це заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у середу в інтерв'ю журналістам після ознайомлення з виставкою "Зброя та безпека-2014", яка проходить одночасно з Міжнародним авіакосмічним салоном "Авіасвіт-ХХІ", передає прес-служба керівника парламенту.

"Тут є кілька комплексів, які прямо з виставки поїдуть в зону АТО й допоможуть повністю нейтралізувати безпілотні апарати, які використовують Збройні сили Росії для точного наведення вогню по наших позиціях", - заявив він.

Також Турчинов звернув увагу на необхідність серйозної підготовки до ведення військових дій в зимовий період, відзначивши, що на виставці, зокрема, представлено найрізноманітніша одяг, спальні мішки тощо, що в даний час є надзвичайно актуальним для українських військових.

На його думку, "принципово важливим є те, що "левову частку цих коштів виробляють підприємства військово-промислового комплексу України, який має можливість розвиватися".

"Ми повинні мати кращу зброю, кращі системи захисту, і, нарешті, потужну армію, яка буде протистояти будь-якому агресору", - заявив Турчинов.

Однією з головних завдань голова парламенту назвав контроль та моніторинг за використанням коштів при закупівлях на військові потреби.

"Ми повинні повністю виключити посередників, можливість "накруток" і корупції. Думаю, що провідні підприємства повинні разом з силовим блоком відпрацювати технологію, яка дасть максимальну ефективність використання бюджетних коштів", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що для Міністерства оборони зараз пріоритетнішим є ремонт військової техніки, ніж її закупівля.