ua en ru

Шульц закликає Януковича не підписувати закони, прийняті ВР

Президент ЄС закликає Президента України не підписувати, прийняті вчора, 16 січня, ВР закони.

Президент Європарламенту Мартін Шульц закликає Президента України Віктора Януковича не підписувати, прийняті вчора, 16 січня, Верховною Радою України (ВР) закони. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європарламенту.

"Я закликаю Президента Януковича не підписувати законопроекти і гарантувати, що будь-які зміни у правовій системі України будуть узгоджені з міжнародними зобов'язаннями", - сказав Президент ЄС.

Шульц також завив, що прийняття даних законопроектів підштовхнуть Україну в бік авторитаризму.

"Я глибоко стурбований прийняттям проектів законів українським парламентом, які обмежують основні свободи громадян, перешкоджають свободі зібрань та свободу слова. ..Вони підштовхнуть Україну в бік...авторитаризму радянського минулого", - сказав Шульц.

Також Президент ЄС заявив, що останні події в Україні уклоняют її від європейського шляху і цивілізованого світу.

"Двері інтеграції України з Європейським Союзом залишається відкритою. Але ми повинні бачити чітку прихильність української влади... Неповага до волі людей, які протестують на Майдані, може рухати Україну від її європейському шляху, і ...від цивілізованого світу", - заявив він.

Вчора посли США та ЄС в Україні висловили занепокоєння ходом вчорашнього голосування в українському парламенті, яке, на їх думку, відбулося з порушенням законодавства та регламенту.

Нагадаємо, вчора, 16 січня 2014 р., опозиція знову заблокувала трибуну Верховної Ради. Однак парламент все одно проголосував за держбюджет на 2014 р. та низку інших законопроектів, шляхом голосування руками.