ua en ru

Сенатори США закликали Яценюка залишитися прем'єром України

Сенатори США Джон Маккейн і Кріс Мерфі закликали Арсенія Яценюка переглянути рішення про відставку з поста прем'єр-міністра України. Про це йдеться в заяві сенаторів.

"Ми стурбовані розпадом правлячої коаліції і оголошенням про відставку прем'єр-міністром Яценюком. Ми розуміємо важливість позачергових парламентських виборів, але ми впевнені, що головним пріоритетом України зараз є перемога над сепаратистами у Східній Україні, які підтримуються Росією, а також робота над посиленням безпеки країни і просуванням життєво важливих економічних реформ. Ці величезні проблеми вимагають національної єдності серед українців і енергійної підтримки з боку США та міжнародної спільноти", - наголошується в заяві.

"Ми вважаємо, що прем'єр-міністр Яценюк виконав виняткову роботу для виведення своєї країни з нинішньої кризи. І ця робота ще не завершена. Ми сподіваємося, він зможе залишитися на своєму посту. Як завжди, ми будемо продовжувати робити все можливе, щоб гарантувати, що Україна буде отримувати всю необхідну підтримку з боку США та міжнародної спільноти", - резюмують сенатори.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку з розпадом коаліції у Верховній Раді, а також у зв'язку з відмовою парламенту підтримати ініціативи Кабміну щодо секвестру держбюджету-2014 і реформи НАК "Нафтогаз України".

У той же Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що Яценюк ще передумає.

Для затвердження відставки Яценюка необхідно, щоб за це проголосувала Рада. Порошенко закликає нардепів розглянути це питання вже 25 липня.