ua en ru

Семерак заявив про порушення прав українки-свідка вбивства Нємцова

Народний депутат України від "Народного Фронту" Остап Семерак заявив про порушення прав українки Ганни Дурицької, свідка у справі про вбивство політика Бориса Нємцова. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Дощ".

За словами депутата, працівники російських правоохоронних органів не допускають до Дурицької консула України і насильно утримують її на приватній квартирі після допиту у відділенні поліції.

Семерак пояснив, що з приводу ситуації з Дурицької з ним зв'язалися родичі дівчини.

"Я звернувся в МЗС України. Після цього консул у Москві зробив кроки по відновленню контакту з Анною. На жаль, на цей момент - я з консулом розмовляв 15 хвилин тому - йому було відмовлено в контакті з Дурицької. Поліція обіцяє йому, що, можливо, їм дадуть зустрінеться тільки в середовище, що є порушенням її прав. Вона - громадянка України, російські правоохоронні органи не мають права перешкоджати її контактів з представниками українського уряду", - сказав Семерак.

Він також зазначив, що, наскільки йому відомо, Дурицька перебуває в статусі свідка.

"На даний момент вона не перебуває у відділенні поліції. Її відвезли на квартиру, і на квартирі, де вона перебуває, є охорона, яка не дозволяє їй покинути приміщення. У неї немає можливості поїхати до себе додому в Київ. Наступний важливий момент - статус, в якому вона перебуває, їй дозволяє це зробити", - пояснив він.

Депутат зазначив, що його звернення до МЗС України є офіційним запитом про ситуацію з Анною Дурицької.

Зазначимо, опубліковано відео вбивства Нємцова з камери спостереження.

За матеріалами телеканалу "Дощ".