ua en ru

СБУ закрила кримінальну справу за фактом закликів до повалення державної влади

Служба безпеки України (СБУ) закрила кримінальну справу за фактом закликів до повалення державної влади.

Служба безпеки України (СБУ) закрила кримінальну справу за фактом закликів до повалення державної влади. Про це на брифінгу повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Максим Ленко, передає "5 канал".

"Ця справа була внесена та розслідувалася Головним слідчим управлінням. Кримінальне провадження було внесено та розслідувалося за фактом вчинення злочину, за фактом вчинення дій, спрямованих на захоплення влади за ст.109. У цьому провадженні не були встановлені особи, що скоїли злочин, нікому не були пред'явлені підозри, та відповідно до першого закону, як усі його називають, про амністію, це провадження припинено", - зазначив Ленко.

Як заявляв Ленко на початку лютого, СБУ за результатами дослідження матеріалів із ​​серверів "Батьківщини", вилучених під час обшуку, відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Нагадаємо, Служба безпеки України 8 грудня 2013 р. відкрила кримінальне провадження за ознаками дій, спрямованих на захоплення державної влади в Україні.

Зокрема, до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені дані за фактом вчинення окремими політиками незаконних дій, спрямованих на захоплення держвлади.

Кримінальне провадження за ч.1 ст.109 КК (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) розслідувалося Головним слідчим управлінням СБУ.

Як повідомлялося, вчора СБУ спростувала інформацію про порушення кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за публічні заклики до повалення влади.

Нагадаємо, 31 січня голова СБУ Олександр Якименко (на фото) обговорив з послом США Джеффрі Пайеттом шляхи виходу із кризової ситуації в Україні.