ua en ru

СБУ затримала підполковника Генштабу і представника ДНР за організацію пікету під АПУ

СБУ затримала підполковника Генштабу і представника ДНР за організацію пікету під АПУ

Служба безпеки України затримала організаторів вчорашнього пікету під Адміністрацією Президента України. Про це в ході брифінгу заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нами затримано та арештовано організаторів вчорашніх провокацій в центрі Києва. Одна з них, яка відбувалася під АП. Затриманий нами громадянин України підполковник Генерального штабу 1974 по прізвища Чорнобай. Разом з ним затримано спільника-терорист, представник ДНР, який разом з ним здійснював підривну і шпигунську діяльність - 1977 р.", - заявив Наливайченко.

"Цей підполковник працював інструктором в одному з добровольчих батальйонів... Цей підполковник передавав координати добровольчих батальйонів російським спецслужбам для нанесення артилерійських ударів", - добавив він.

"Нами затримано та інструкції від однієї із спецслужб Росії, які ми передамо українським журналістам, щоб наші громадяни знали, які отримують інструкції насправді, так звані, обурені представники всяких батальйонів, які або ніколи не були в батальйонах або є дезертирами і провокаторами", - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, увечері 3 лютого близько 30 мітингувальників, що назвалися учасниками "Всеукраїнського батальйонного братства" пікетували Адміністрацію Президента України.

Згодом до мітингувальників вийшов заступник глави АПУ Андрій Таранов і пообіцяв, що учасники пікету будуть мати можливість зустрітися з Президентом Порошенко.

Командири батальйонів, які є народними депутатами, відхрестилися від військових, які пікетували 1 лютого АПУ.