ua en ru

СБУ підозрює екс-главу відомства Якименко в організації постачання зброї терористам на сході України

25 травня в ході спецоперації в Бердянському районі Запорізької області співробітники Служби безпеки України затримали вантаж стрілецької зброї і вибухівки, яка призначалася для озброєння терористів.

25 травня в ході спецоперації в Бердянському районі Запорізької області співробітники Служби безпеки України затримали вантаж стрілецької зброї і вибухівки, яка призначалася для озброєння терористів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомляється, 73 скриньки з озброєнням були доставлені морським шляхом з окупованої території АР Крим.

"Під час обшуку схованки, облаштованої терористами, оперативники вилучили 88 автоматів АК 74, 5 кулеметів РПК-74, 3 кулемета ПКМ, 24 гранатомета РПГ-22, 918 гранат РГД, 20880 патронів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в ході операції затримано троє громадян України, серед яких брат самопроголошеного голови Маріуполя, тричі судимий Денис Кузьменко.

"Встановлено, що вказану зброю сепаратисти мали намір застосувати під час планованих терористичних акцій, в тому числі, захоплення морського порту і адміністративних будівель в Бердянську та Миколаєві в день виборів Президента України", - повідомили в СБУ.

За наявними даними, одним з організаторів незаконних поставок зброї є колишній голова СБУ Олександр Якименко, якого Генеральна прокуратура України оголосила в розшук за масові вбивства в Києві в лютому цього року.

У зв'язку з цим СБУ звертається до міжнародних партнерів з проханням підключитися до пошуку і видачі Якименко О.Г. правоохоронним органам України за пособництво терористичним організаціям.

Нагадаємо, 10 квітня СБУ оголосила в розшук Якименко. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 с. 365 Кримінального кодексу України (Перевищення влади або службових повноважень).