ua en ru

СБУ, вивчивши сервера "Батьківщини", відкрила кримінальне провадження за дії, спрямовані на захоплення влади

СБУ за результатами дослідження матеріалів з серверів "Батьківщини", вилучених під час обшуку, відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади.

СБУ за результатами дослідження матеріалів з серверів "Батьківщини", вилучених під час обшуку, відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. Про це повідомив начальник головного Слідчого управління СБУ Максим Ленко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Серед матеріалів, які присутні в слідстві, є дані, що при плануванні цих акцій передбачили так званий силовий варіант їх розвитку, тобто такий варіант, при якому буде застосована сила до мітингувальників, це викличе широкий резонанс і підірве авторитет чинної влади і Президента", - зазначив Ленко.

На розслідування СБУ знадобиться два місяці.

"Два місяці відведено кримінально-процесуальним кодексом на проведення розслідування", - наголосив начальник головного Слідчого управління СБУ.

У "Батьківщині" поки не володіють більш детальною інформацією з цього приводу. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар Олександра Турчинова.

Нагадаємо, що 9 грудня 2013 р. міліція взяла штурмом будинок на вул. Туровська, 19Б і вилучила комп'ютерну техніку, що належить "Батьківщині". Раніше заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олександр Гнатів повідомляв, що на вилучених в офісі ВО "Батьківщина" серверах виявлена інформація та матеріали про організацію провокацій проти учасників акцій протесту на Майдані Незалежності.

У свою чергу Турчинов заявив, що правоохоронці починають фальсифікувати нові справи і говорити про серверах "Батьківщини", які "незаконним шляхом були вкрадені" з їхнього офісу. Хоча раніше вони заявляли, що обшук був проведений тільки в сусідньому офісі.