ua en ru

Савченко може померти в найближчі дні, - правозахисник

Савченко може померти в найближчі дні, - правозахисник

Стан здоров'я голодуючої в московському СІЗО української льотчиці і нардепа Надії Савченко є критичним, вона може померти в найближчі дні. Про це йдеться у зверненні члена Ради при Президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини заявила й Громадської спостережної комісії Москви Олени Масюк, текст якого опублікований на сайті "Ехо Москви".

"Після сьогоднішньої зустрічі з Надією повинна сказати, що за останні дні стан її здоров'я різко погіршився. Сьогодні 76-й день голодування. 15 днів вона відмовляється від ін'єкцій глюкози. У неї почалися серйозні проблеми з внутрішніми органами", - констатувала Масюк.

За її словами, у разі смерті Савченко в російській в'язниці, в Україні вона буде національним героєм, її ім'ям назвуть загін добровольців, військовий літак і ще площу в Києві, а Росія отримає черговий санкційний список".

Масюк підкреслила, що правозахисники в праві звернутися до тих, хто може змінити Савченко запобіжний захід. "Це врятує їй життя", - впевнена правозахисниця.

Нагадаємо, 25 лютого московський суд Савченко відмовив у задоволенні скарги на продовження їй арешту до 13 травня 2015 р.