ua en ru

Рибак: Законопроект про прокуратуру може бути розглянутий на початку листопада

Законопроект про прокуратуру може бути розглянутий на початку листопада 2013 р. Про це заявив сьогодні голова Верховної Ради України Володимир Рибак в інтерв'ю телеканалу "Рада".

За словами Рибака, Рада сьомого скликання вже прийняла 15 законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом: 4 закону, подані Президентом України, 4 - Кабінетом міністрів, 8 - депутатами більшості і опозиції.

Рибак нагадав, що парламент повинен розглянути ще три важливих законопроекти: "Про прокуратуру", який зараз знаходиться на розгляді у Венеціанській комісії і може бути розглянутий на початку листопада, про незалежне бюро розслідувань, який є важливим в контексті боротьби з корупцією і проект закону про міліції.

Він нагадав, що під час численних переговорів, які мав з представниками європейських парламентів як в Україні, так і за її межами, відзначалося, що керівництво нашої держави попрацювало у належному напрямку, і ті закони, що не ухвалювалися понад десять років, Верховна Рада України сьомого скликання прийняла.

"Нам потрібні європейські стандарти життя, але велика робота тільки починається", - наголосив Рибак.

На порядку денному наступного тижня будуть, окрім інших, соціальні питання, які стосуються втілення реформ, ініційованих Президентом України, сказав Рибак.