ua en ru

Керівництво прокуратури Кіровограда та області не підпадає під люстрацію, - Ярема

Керівництво прокуратури Кіровограда та області не підпадає під люстрацію, - Ярема

Керівники прокуратури міста Кіровограда та прокуратури Кіровоградської області не підпадають під дію закону України "Про очищення влади", тому вимоги щодо їх звільнення не мають правової основи. Про це заявив генеральний прокурор Віталій Ярема, коментуючи вчорашню акцію протесту біля будівлі облпрокуратури у Кіровограді, що супроводжувалася підпалом шин, повідомили в управлінні зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

"Більше того, стосовно цих осіб була проведена ретельна перевірка їх можливої причетності до зловживання владою або корупційних дій - таких фактів не виявлено", - заявив генпрокурор.

Тим не менш, оскільки призначення керівників міської та обласної прокурорського ланки здійснюється генеральним прокурором, Ярема пообіцяв, враховуючи позицію громадських активістів Кіровоградщини, розглянути всі зауваження щодо діяльності підлеглих у режимі прямого і відвертого діалогу.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віталій Ярема вважає, що закон "Про очищення влади" не повною мірою відповідає Конституції України.