ua en ru

Росія везе в "гумконвоях" на Донбас зброю для терористів, - Порошенко

Росія везе в "гумконвоях" на Донбас зброю для терористів, - Порошенко

Російська Федерація направляє на Донбас в так званих "гумконвоях" зброю для найманців та терористів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко після зустрічі з європейським комісаром з гуманітарної допомоги та управління у кризових ситуаціях Христосом Стиліанідесом у Києві, повідомила прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко наголосив на тому, що дії терористів, що підтримуються Росією, та регулярних військ РФ на Донбасі "спричинили масштабні руйнування та принесли українським громадянам численні фізичні та моральні страждання".

"Сотні тисяч українців у зоні лиха потребують гуманітарної допомоги. Справжньої, а не тієї квазідопомоги, яку вже в дванадцятий раз збирається незаконно переправити на Донбас агресор і яка складається з пального для танків та зброї для терористів", - заявив Порошенко.

У той же час, як підкреслив Президент України, гуманітарна допомога ЄС дозволила задовольнити найнеобхідніші потреби постраждалого населення та належним чином підготуватися до зимового періоду, а створений у жовтні 2014 р. механізм цивільного захисту ЄС сприятиме посиленню координації надання гуманітарної допомоги між Україною, Єврокомісією та державами-членами ЄС.

Нагадаємо, також Порошенко сподівається на жорстке рішення Ради ЄС щодо донбаських бойовиків і Росії.