ua en ru

Росія в осяжному майбутньому введе візовий режим з сусідніми країнами

Росія «в осяжному майбутньому» введе візовий режим з сусідніми країнами , заявив сьогодні віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Козак, передає телеканал «Росія 24».

Чиновник зазначив, що Росія давно веде переговори з Євросоюзом на предмет безвізового режиму, і однією з умов для цього є зміцнення зовнішніх кордонів РФ. «Без введення візового режиму ми навряд чи домовимося будь-коли з Європейським союзом, щоб росіяни могли вільно переміщатися в ЄС», - підкреслив віце-прем'єр.

На його думку, « візи неминуче потрібні» і з тієї причини, що рівень соціально-економічного розвитку в РФ і ряді сусідніх держав різний. «Оскільки так трапилося, що ми живемо не в єдиній державі, то кожна держава повинна діяти виходячи з міркувань забезпечення, насамперед, національних інтересів», - зазначив Козак.

Нагадаємо, в жовтні минулого року російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв сказав, що тема віз між Росією і Україною не обговорюється. Глава МЗС РФ Сергій Лавров також зазначив, що введення віз для українських громадян «буде колосальною помилкою». При цьому, з боку чиновників РФ неодноразово звучали заяви, що візовий режим з Україною буде введений в разі прийняття безвізового режиму України і ЄС.

З 1 січня ц.р. громадяни України можуть перебувати на території Росії за закордонними паспортами не більше 90 днів протягом півроку.