ua en ru

Росія хоче почати Третю світову війну, - Яценюк

Росія хоче почати Третю світову війну.

Росія хоче почати Третю світову війну. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) на засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спроби почати військовий конфлікт на території України призведуть до військового конфлікту на території Європи... Світ ще не забув Другу світову війну, а Росія вже хоче почати Третю світову війну", - зазначив Яценюк.

Він заявив, що вся повнота відповідальності за агресію на території України та за підрив міжнародної безпеки і стабільності лежить на керівництві Росії та закликав міжнародне співтовариство об'єднатися проти російської агресії.

Нагадаємо, 24 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про те, що у зв'язку загостренням ситуації на сході України, яка викликає серйозну заклопотаність, Росія починає в прикордонних з Україною районах проводити навчання з'єднань Південного і Західного військових округів.

За повідомленням постійного представника України при ООН Юрія Сергєєва, РФ зосередила біля кордону з Україною танки, артилерію та установки "Град".

У свою чергу, російський представник при ООН Віталій Чуркін не виключає використання військ на території України.