ua en ru

Росія загрожує "адекватною реакцією" на нові санкції ЄС

Росія загрожує "адекватною реакцією" на нові санкції ЄС

Міністерство закордонних справ Росії вважає, що нові санкції Євросоюзу "не йдуть на користь" вирішення конфліктної ситуації на сході України, і обіцяє "адекватну реакцію". Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського МЗС.

"З подивом ознайомилися з набранням чинності 16 лютого ц. р. рішенням Ради ЄС у закордонних справах від 9 лютого ц. р. про розширення есовского санкційного списку на ряд російських фізичних і юридичних осіб. Євросоюз в черговий раз не взяв на себе працю критично і неупереджено проаналізувати реальні причини ескалації ситуації на Південному Сході України і знову віддав перевагу піти на поводу у "партії війни" в Києві. Відзначаємо непослідовність і нелогічність того, що кожен раз, коли з'являється надія на врегулювання внутрішньоукраїнського кризи, єсівський Брюссель поспішає ввести нові антиросійські рестрикції", - сказано в коментарі.

Особливо безглуздо, на думку російського зовнішньополітичного відомства, подібні рішення виглядають на тлі мінських домовленостей 12 лютого.

"Складається враження, що в Брюсселі і столицях країн-членів ЄС вже або не контролюють рух санкційного маховика, або поспішають видати бажане за дійсне і переконати громадську думку в якоїсь більшої "податливості" Росії в результаті єсівських санкцій. Ясно одне - подібні рішення, на які буде адекватна реакція, суперечать здоровому глузду і не йдуть на користь можливості знайти рішення внутрішньоукраїнського конфлікту", - підкреслили в МЗС.

Зазначимо, сьогодні бойовики ДНР відмовилися від відведення важкої техніки на Донбасі.