ua en ru

РФ готова до діалогу з тими, хто оголосив себе керівництвом України, - Лавров

Росія готова до діалогу, який буде спрямований на те, щоб забезпечити виконання зобов'язань, взятих на себе тими, хто зараз оголосив себе керівництвом України.

Росія готова до діалогу, який буде спрямований на те, щоб забезпечити виконання зобов'язань, взятих на себе тими, хто зараз оголосив себе керівництвом України. Таку заяву зробив глава МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів з таджицьким колегою Сироджиддіном Асловим, передає "Росія 24".

Глава російського зовнішньополітичного відомства зазначив, що документ, підписаний 21 лютого Арсенієм Яценюком, Кличком та Олегом Тягнибоком, не виконується "в частині тих зобов'язань, які ці люди взяли на себе". Зокрема, не роззброєні незаконні формування, не розблоковані вулиці, міста, зайняті будівлі, не створено уряд національної єдності, віддана забуттю Конституційна реформа, яка буде враховувати інтереси всіх без винятку регіонів України.

За словами Лаврова, приймаються односторонні рішення, порушуються кримінальні справи, або висуваються відповідні вимоги всупереч усім домовленостям про необхідність проведення всіх необхідних розглядів.

"На ці цілі спрямувати ентузіазм наших західних партнерів було б набагато правильніше, ніж закликати до того, щоб Росія і Україна врегулювали цю кризу. Криза створена не нами, і ми не є її стороною", - додав міністр.

Нагадаємо, як заявив сьогодні на брифінгу в Києві в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця, Україна розглядає можливості створення різноманітних каналів переговорів з Російською Федерацією.