ua en ru

Реалізація дерегуляційних ініціатив дозолить скоротити корупцію приблизно на 64 млрд грн, - Шимків

Загальний економічний ефект для ВВП України від реалізації дерегуляційних ініціатив складе близько 68 млрд грн, скорочення корупції - близько 64 млрд грн.

Загальний економічний ефект для ВВП України від реалізації дерегуляційних ініціатив складе близько 68 млрд грн, скорочення корупції - близько 64 млрд грн. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків сьогодні під час брифінгу, повідомила прес-служба Президента України.

"Загальний економічний ефект для ВВП від реалізації дерегуляційних ініціатив, який очікується, - близько 68 млрд грн. Скорочення корупції - близько 64 млрд грн, скорочення державних витрат - 24 мрд грн", - заявив Шимків.

За цього словами, впровадження тільки 14 першочергових ініціатив призведе до ліквідації корупційних потоків мінімум на 8-9 млрд грн на рік.

Як повідомляється, концепція з 800 дерегуляційних ініціатив у загальноекономічному вимірі торкається скорочення перевірок, ліцензій, дозволів, регламентів, сертифікатів, приписів і навіть ліквідації цілих підрозділів і державних регулюючих установ. Зокрема, передбачається скорочення органів, що мають функції контролю - з 79 до 32.

Шимків зазначив, що очікується, що реалізація цих реформ дозволить підвищити позицію України у рейтингу Doing Business.

Розробники реформ наголосили, що за умов підтримки цих ініціатив Верховною Радою ефект від реалізації першого етапу очікується вже через рік.