ua en ru

Рада сьогодні розгляне секвестр держбюджету, податки, реформу "Нафтогазу" і відставку Яценюка

Верховна Рада України сьогодні, 31 липня 2014 р., на своєму позачерговому засіданні розгляне секвестр держбюджету, податкові питання, реформування НАК "Нафтогаз України" і відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Верховна Рада України сьогодні, 31 липня 2014 р., на своєму позачерговому засіданні розгляне секвестр держбюджету, податкові питання, реформування НАК "Нафтогаз України" і відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту, оприлюдненому на сайті Ради.

Засідання призначене на 10:00 та пройде в закритому режимі.

На початку засідання Рада заслухає міністра оборони України Валерія Гелетея.

Після цього парламент розгляне ряд нормативних документів.

Зокрема, проект закону про ратифікацію угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу до України у зв'язку з падінням літака "Malaysia Airlines" рейсу МН17 (№0087) та проект закону про ратифікацію угоди між Україною та Королівством Нідерланди про міжнародну місію захисту розслідування (№0088).

Після цього парламент розгляне проект постанови про рекомендації парламентських слухань на тему: "Обороноздатність України у XXI столітті: виклики, загрози та шляхи їх подолання".

Також буде розглянутий проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень) (№4309а), проект закону про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2014 рік" (щодо корегування показників) (№4308а)

У другому читанні Рада розгляне проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України (№4116а).

Крім того, парламент планує розглянути деякі нормативно-правові акти стосовно окупованої території АР Крим.

Зокрема, мова йде про проект закону про податковий та митний контроль у вільній економічній зоні Криму та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України (друге читання) (№4032а), закон України "Про внесення змін до закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо місця перебування та права на освіту" з пропозиціями Президента України (№4931) та закон України "Про правовий статус осіб, які вимушені залишити місця проживання внаслідок тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та обставин, пов'язаних з проведенням антитерористичної операції на території України" з пропозиціями Президента України (№4998-1).

Наприкінці засідання Верховна Рада планує заслухати заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо його відставки.

Нагадаємо, про те, що 31 липня 2014 р. пройде позачергове засідання Верховної Ради, повідомила прес-служба Президента України Петра Порошенко увечері 25 липня.