ua en ru

Рада рекомендувала Кабміну ліквідувати Міндоходів

Народні депутати України прийняли в цілому проект постанови № 4280 "Про вдосконалення діяльності органів доходів і зборів".

Народні депутати України прийняли в цілому проект постанови № 4280 "Про вдосконалення діяльності органів доходів і зборів". За відповідне рішення проголосували 232 народних депутати.

Дана постанова має рекомендаційний порядок. Зокрема рекомендує Кабінету міністрів України розформувати Міністерство доходів і зборів України.

"Рекомендувати Кабінету міністрів України при реформуванні системи центральних органів виконавчої влади здійснити комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію Міністерства доходів і зборів України та утворення відповідних центральних органів виконавчої влади у сфері податкової та митної політики", - йдеться в постанові.

За словами народного депутата, голови комітету ВР з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинніка, після ухвалення урядом відповідного рішення, ВР доведеться розробити та внести ряд змін до деяких законів для приведення діючого законодавства у відповідність до рішення Кабміну.

Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.