ua en ru

Парламент дозволив видавати зброю членам сімей суддів

Верховна Рада України дозволила видавати зброю членам сімей суддів

Верховна Рада України дозволила видавати зброю членам сімей суддів. За прийняття в цілому відповідного законопроекту №3879 проголосувало 235 депутати при 226 мінімально необхідних.

Так, закон вносить зміни до статті 7 закон України "Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів", згідно з яким зброя та засоби індивідуального захисту можуть видаватися членам сімей суддів, працівників апарату суду, а також працівників правоохоронний органів.

Крім того, члени сімей суддів, працівників апарату суду або працівників правоохоронний органів, а також їх неповнолітні діти та інші близькі родичі можуть бути за їх згодою тимчасово розміщені у місцях, що гарантують їх безпеку, в тому числі в дошкільних виховних закладах або установах органів соціального захисту населення України.

До членів сім'ї, згідно з доповненням до даного закону, належать: чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний брат, рідна сестра, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням, а також особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом і мають взаємні права та обов'язки, у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

Нагадаємо, сьогодні нардепи підтримали проект закону №3879 "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян". За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів. Також, сьогоднішнім рішенням, ВР посилила відповідальність за прояв неповаги до суду. За прийняття в цілому відповідного законопроекту №3879 проголосувало 235 при мінімально необхідних 226 нардепів. Згідно з прийнятим законом, штрафи за неповагу до суду тепер становлять від 20 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.