ua en ru

Рада хвалила звернення до ГПУ щодо притягнення до відповідальності депутатів АР Криму

Народні депутати підтримали постанову № 1842 "Про звернення Верховної Ради України до Генерального прокурора України щодо притягнення до відповідальності депутатів Автономної Республіки Крим і Севастопольської міської ради". За відповідне питання проголосували 229 нардепів з 226 мінімальнр необхідних.

"Верховна Рада України постановила звернутися до Генерального прокурора України з вимогою невідкладно розглянути питання про притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Верховної Ради АР Крим та депутатів Севастопольської міської ради, інших службових осіб АР Крим, в тому числі: голову Верховної Ради Автономної Республіки Крим Константинова В.А, голову Севастопольської міської ради Дойникова Ю.В, що вчинили суспільно небезпечні діяння, які містять склад злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України і які проголосували за відповідні постанови про проведення незаконного загальнокримського референдуму у березні 2014 р", - йдеться у зверненні.

Генеральному прокурору України доручено у десятиденний строк поінформувати Верховну Раду України про виконання цієї постанови.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Нагадаємо, у вересні 2014 р. тодішній Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що очікує від Верховної Ради України рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності народний депутатів Ігоря Калєтніка та Володимира Олійника.