ua en ru

Рада після перерви оголосить про створення коаліції і призначить прем'єра, - нардеп

Рада після перерви оголосить про створення коаліції і призначить прем'єра, - нардеп

У Верховній Раді після перерви буде створена коаліція і відбудеться представлення прем'єр-міністра, а потім парламент обере керівництво. Про це заявив у кулуарах нардеп-самовисуванець Борислав Береза, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після перерви ми спочатку будемо голосувати за прем'єра. А потім за спікера. Саме такий порядок визначено. Всі заяви "Опозиційного блоку" про якісь розбіжності в порядку прийняття рішень не мають реальних підстав. Хоча треба визнати, що коаліція є, але вона не зцементована. Це факт", - заявив Береза.

При цьому він нагадав, що "мажоритарники поки ще не входили до коаліції". "Тому потрібно враховувати цей факт. Але ми повинні зробити все, щоб забезпечити стабільну роботу парламенту, не повторювати помилок, коли Раду перетворювали на цирк", - зазначив Береза.

Зазначимо, що напередодні робоча група не змогла узгодити питання черговості розгляду питань обрання керівництва ВР і висунення прем'єра після створення фракцій і заяви про формування коаліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 27 листопада Рада проголосує за спікера парламенту Володимира Гройсмана і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.