ua en ru

Путін заявив, що не хоче війни

Президент Росії Володимир Путін (на фото) заявив, що не хоче війни. Про це він заявив сьогодні, виступаючи в суботу на з'їзді Федерації незалежних профспілок Росії, передає AFP.

"Росія не хоче війни ні з ким", - цитує агентство слова Путіна.

"З приводу того, що проти нашої країни ведеться війна. Війни, слава богу, немає. Але, абсолютно точно, є спроба стримати наш розвиток різними засобами, є спроба "замилити" існуючий, який склався за останні десятиліття після розвалу Радянського Союзу світопорядок на чолі з одним безумовним лідером, який хоче як такого і залишитися, вважаючи, що йому можна все, а іншим - тільки те, що він дозволить, і тільки в його інтересах. Такий світопорядок РФ ніколи не влаштує. Якщо комусь подобається, хтось хоче жити в умовах полуокупації, то ми не збираємося. Але і воювати не збираємося", - передає слова Путіна LifeNews.

Путін підкреслив, що санкції відносно Росії не можуть дати очікуваного ініціаторами ефекту, але дають можливість Росії диверсифікувати економіку, що має відбутися в обов'язковому порядку.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Джон Керрі заявив, що США не хочуть вступати у війну з Росією.

Сьогодні Президент Франції Франсуа Олланд назвав свою спільну з канцлером Німеччини Ангелою Меркель ініціативу по врегулюванню ситуації в Україні одним з останніх шансів уникнути війни.