ua en ru

Путін запевнив Обаму в повазі територіальної цілісності України, - Керрі

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови запевнив свого американського колегу Барака Обаму в повазі територіальної цілісності України.

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови запевнив свого американського колегу Барака Обаму в повазі територіальної цілісності України. Про це в інтерв'ю "MSNBC" заявив державний секретар США Джон Керрі, передає прес-служба посольства США в Україні.

"Президент Путін у телефонній розмові з Президентом Обамою буквально днями зобов'язався поважати територіальну цілісність України. І я вважаю, що це неймовірно важливо. Мені було б дуже важко зрозуміти, як Росія може суміщати свою позицію щодо Лівії, свою позицію щодо Сирії, свої застереження щодо втручання у справи іншої країни і водночас неповагу до суверенітету України й волі її народу", - заявив Керрі.

За його словами, США сподіваються, що Росія не розглядатиме це як варіант продовження холодної війни.

"Ми вбачаємо в цьому нагоду для Росії, для Сполучених Штатів та інших зміцнити Україну, допомогти їй у процесі переходу, і немає причини, яка може завадити їй вміщувати в собі схід і захід і бути життєво важливим елементом нашої спільної економіки, яка рухається вперед. І ми покладаємо надії на перехідний уряд, на реформи, які буде тут проведено, на участь МВФ у цьому процесі й на те, що український народ матиме змогу визначити своє майбутнє після того, як буде сформовано новий уряд", - додав Керрі.