ua en ru

Путін схвалив проект договору про приєднання Криму до РФ

Президент Росії Володимир Путін схвалив проект договору про приєднання Криму до РФ.

Президент Росії Володимир Путін (на фото) схвалив проект договору про приєднання Криму до РФ. Про це йдеться в розпорядженні Президента РФ від 17.03.2014 № 63-рп, опублікованому в Державній системі правової інформації РФ.

Розпорядження носить назву "Про підписання Договору між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та освіту у складі Російської Федерації нових суб'єктів".

"Схвалити проект Угоди між Російською Федерацією та Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та освіту у складі Російської Федерації нових суб'єктів", - йдеться в документі.

"Вважати за доцільне підписати Договір, передбачений цим розпорядженням, на вищому рівні", - повідомляє там.
Нагадаємо, 18 березня Путін повідомив Раду Федерації Федерального Збори, Державну Думу і уряд про пропозиції Криму про прийняття його в РФ Крим, включаючи Севастополь.

16 березня місцеві самопроголошені влади Криму провели референдум щодо приєднання півострова в якості суб'єкта федерації до РФ. За даними місцевих невизнаних Києвом влади, більше 90% людей, які взяли участь у голосуванні, виступили за приєднання Криму до Росії. 17 березня місцеві самопроголошені влади Криму оголосили півострів незалежним від України державою. Пізніше 17 березня Президент РФ Володимир Путін підписав указ про незалежність Криму.