ua en ru

Пшонка заявив про виконання умов закону про амністію учасників Євромайдану

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив про виконання умов для закону про амністію учасників Євромайдану. Таким чином, згідно зі ст. 9 закону №737-VII «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» (закону про амністію), цей закон набирає чинності з 17 лютого ц.р.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка (на фото) заявив про виконання умов для закону про амністію учасників Євромайдану. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Таким чином, згідно зі ст. 9 закону №737-VII «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» (закону про амністію), цей закон набирає чинності з 17 лютого ц.р.

"Відповідно до статті 10 Закону України від 29 січня 2014 р. №737-VII "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" повідомляю, що згідно з інформацією Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та місцевих органів влади учасниками масових акцій протесту фактично скоєно сукупність дій, передбачених статтею 9 цього Закону. У зв'язку з публікацією цього повідомлення, зазначений Закон вводиться в дію з 17 лютого 2014 р. і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності і покарання осіб, які вчинили в період 27 грудня 2013 р. по 2 лютого 2014 р. злочини, передбачені статтею 1 цього Закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Раніше активісти Майдану повідомляли, що якщо до вечора 16 лютого Пшонка не реабілітує 2 тис. демонстрантів, то мітингувальники знову займуть КМДА, а також будуть захоплювати нові будівлі.