ua en ru

Провал палестино-ізраїльських переговорів призведе до ескалації конфлікту, - держсекретар США

Не існує альтернативи миру між палестинцями та ізраїльтянами, заявив держсекретар США Джон Керрі на прес-конференції в Аммані (Йорданія). Він також підкреслив, що провал мирних переговорів призведе до різкої ескалації конфлікту в регіоні, передає Reuters.

"Незважаючи на всі перешкоди, важкі переговори пройшли в конструктивному ключі", - сказав Керрі, який виступає в якості посередника між ізраїльською і палестинською сторонами.

Торкаючись питання щодо Сирії, держсекретар підтвердив, що США тісно співпрацюють з Росією. Він також зазначив, що результати наміченої на найближчі дні конференції в Женеві, спрямованої на врегулювання сирійського конфлікту, матимуть вирішальний вплив на ситуацію у всьому регіоні.

Міністр закордонних справ Йорданії Насер Джуде, з яким Керрі провів сьогодні зустріч, підтримав свого американського колегу, заявивши, що міжнародне співтовариство має докласти всіх зусиль до якнайшвидшого проведення женевської конференції. Він також зазначив, що Йорданія, яка прийняла величезну кількість біженців з Сирії, потребує міжнародної допомоги, щоб забезпечити цим людям скільки-небудь прийнятні умови життя.

Раніше сьогодні Джон Керрі відвідав короля Йорданії Абдаллу II. У ході візиту обговорювалися мирні переговори між Палестиною та Ізраїлем. Абдалла II заявив, що продовження будівництва ізраїльських поселень на окупованих арабських територіях незаконне і перешкоджає зусиллям миротворців. Монарх також підкреслив, що вітає будь-яке рішення, яке припинить страждання сирійського народу і покладе край конфлікту в Сирії, де за два роки війни, за даними ООН, загинули понад 120 тис. осіб.