ua en ru

Прокуратура Єгипту видала ордер на арешт лідера "Братів-мусульман"

Прокуратура Єгипту видала ордер на арешт лідера "Братів-мусульман" Мохаммеда Бадіа. Крім того, затримання загрожують ще восьми членам руху. Усіх їх звинувачують у підбурюванні до насильства.

Прокуратура Єгипту видала ордер на арешт лідера "Братів-мусульман" Мохаммеда Бадіа (на фото), передає Reuters. Крім того, затримання загрожують ще восьми членам руху. Усіх їх звинувачують у підбурюванні до насильства.

Раніше єгипетська прокуратура оголосила про початок кримінального розслідування стосовно відстороненого від влади Президента Мохаммеда Мурсі та восьми членів руху "Брати-мусульмани", включаючи лідера організації, за звинуваченнями у шпигунстві, підбурюванні до насильства і нанесенні серйозного збитку економіці держави. Главу руху Мохаммеда Бадіа вже затримували, правда, після допиту відпустили.

Читайте також: В Єгипті "Брати-мусульмани" закликають до нових протестів

Щонайменше один прихильник екс-Президента Єгипту Мохаммеда Мурсі був убитий під час чергової акції протесту в Каїрі 24 липня 2013 р. Загалом з 3 липня 2013 р., коли був відсторонений від посади Президент країни Мурсі, в Єгипті загинули 100 осіб. Згодом Мурсі був заарештований, але місцезнаходження колишнього Президента невідомо. Його сім'я погрожує подати на збройні сили до суду за викрадення. Із закликами до звільнення Мурсі виступили Євросоюз і США. Тимчасово виконуючим обов'язки Президента країни призначений Адлі Мансур.

"Дорожня карта", складена військовими, передбачає створення перехідного уряду, вільного від партійних інтересів. Конституцію країни планується переглянути, після чого будуть організовані нові парламентські і президентські вибори.

Представники руху "Брати мусульмани" заявили, що новий уряд вважають нелегітимним.

16 липня новий Кабінет міністрів Єгипту приніс присягу перед тимчасово виконуючим обов'язки Президента країни Адлі Мансуром. До нового Кабінету увійшли 35 міністрів, зокрема три віце-прем'єри. Очолив кабінет Хазем аль-Баблауї.